kokospannenkoekjes met passievruchtsiroop en banaan


Moederdag! Dat betekent natuurlijk dat Hanneke niet zelf hoeft te bakken (ook al zou ze wel willen!). Vandaag stond meneer Taart-en-Zoet al vroeg in de keuken, geholpen door de kleine mannen, om een echt moederdagontbijt klaar te maken. Aangezien ik meer van het koken dan van het bakken ben (dat is Hanneke's terrein) was het nog niet zo heel makkelijk (en daarbij was het ook nog vroeg hè), maar het recept was van Bill "eeuwige big smile" Granger uit zijn boek Enjoy!, en als die man het kan, waarom ik dan niet? Vraag vooral niet hoe de keuken er na afloop uitzag, maar het resultaat was echt superlekker, en ik kan me zo voorstellen dat het niet de laatste keer is dat ik deze pannenkoekjes heb  moeten maken. Geen probleem!

Pannenkoekjes
215 gram bloem
1 tl bakpoeder
1 eetlepel suiker
65 gram gedroogde kokos
snufje zout
4 eieren, gesplitst
250 ml melk
250 ml kokosmelk
50 gram ongezouten boter, gesmolten

voor erbij
6 bananen, in de lengte gehalveerd

passievruchtsiroop
115 gram suiker
60 passievruchtenpulp

Meng bloem, bakpoeder, suiker, gedroogde kokos, zout door elkaar. Meng in een andere kom de eierdooiers, melk, kokosmelk door elkaar, en voeg dit dan samen met de gesmolten boter bij de droge ingrediënten en meng het elkaar. Klop de eiwitten in een schone, vetvrije kom tot stijve pieken, en meng het in twee porties door het beslag, tot er weer een een egaal beslag ontstaat.

Bak ze in een grote koekenpan op matig vuur; klein beetje boter in de pan, dan drie kleine porties beslag. Bak ze drie minuten aan de ene kant, dan nog een minuutje aan de andere kant. Houd ze warm in de oven (120 graden), of dek ze af met een wat folie, totdat alle pannenkoekjes gebakken zijn.

Voor de siroop: roer de suiker, pulp en 125 ml water in een steelpannetje door elkaar op een matig vuur en breng aan de kook. Schep eventueel schuim van de oppervlakte. Zet het vuur laag en laat tien minuten pruttelen. Haal de pan van het vuur en laat iets afkoelen (maar niet teveel want de siroop is warm het lekkerst).

Serveer de pannenkoekjes in stapeltjes van drie of vier, met een gehalveerde banaan en flink wat passievruchtsiroop. Heerlijk!

Reacties