Abrikozen-karnemelkcake


Makkelijk, makkelijker, makkelijkst…….goddelijk! Zelden zo'n makkelijke cake met zo'n verrukkelijke smaak gemaakt. Vol van smaak en smeuig doordat er veel amandelmeel in zit. Oké, het is handig als je amandelmeel hebt, dan hoef je geen amandelen meer te malen. Maar zelfs als je dat nog moet doen, is deze cake héél erg goed te doen. Alles bij elkaar in de kom, even mixen, in de vorm, dan abrikozen, honing en amandelen erop en bakken maar!

Het recept komt uit 'Delicious, het bakboek'. Een erg fijn boek met leuke recepten en mooie foto's. De honingroom voor erop heb ik niet gemaakt. Zonder smaakte deze cake al heerlijk. Binnenkort eens met room proberen!

Cake
200 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram amandelmeel (te verkrijgen via www.de-zuidmolen.nl)
200 gram fijne suiker
175 gram zachte boter
150 ml karnemelk
3 grote eieren, even losgeklopt
1 theelepel vanille-extract
Fijngeraspte schil van 1 citroen
6 rijpe abrikozen, gehalveerd, pit verwijderd (of uitgelekte abrikozen uit blik)
2 ½ eetlepel honing
50 gram geschaafde amandelen

Honingroom
150 ml slagroom
140 g Griekse yoghurt
5 ½ eetlepel honing

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een rechthoekige bakvorm van ongeveer 23 x 30 cm in met boter en bekleed de bodem met een stuk bakpapier. Meng dan het bakmeel, amandelmeel en de suiker in een keukenmachine. Voeg de boter, karnemelk, eieren, vanille en citroenrasp toe en laat de machine even kort draaien totdat alles net gemengd is. Bij gebrek aan keukenmachine heb ik gewoon alles in een kom gedaan en vervolgens even met de mixer bewerkt.
Doe dan het beslag in een vorm en strijk het glad. Leg de abrikozen erop met de bolle kant naar boven op het beslag en druk ze er een beetje in. Besprenkel het dan met de honing en strooi de amandelen erop. Bak de cake 40 minuten of totdat een prikker er schoon uitkomt. Laat de cake dan afkoelen.
Klop voor de honingroom de slagroom lobbig en klop de yoghurt en honing erdoor. Zet tot gebruik in de koelkast. Snijd de cake in stukken en serveer met de honingroom.

Reacties

  1. Ik heb hem ook gemaakt zonder honingroom. Heb het niet gemist. Had trouwens het mengsel in een tulband gedaan en de abrikozen in 4en gesneden. Hij is super gelukt, kreeg veel complimenten over hoe smeuïg en fris hij was. Dankjewel!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten